Enhedslisten medarrangør af møde om Handicap & Job

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, Venstre, folketingsmedlem Finn Sørensen, Enhedslisten og Sif Holst, næstformand i Danske Handicaporganisationer, diskuterer Handicap & Job ved møde i Ringsted mandag 25. februar.

Et helt særligt samarbejde mellem tre meget forskellige parter i Ringsted fører nu til, at tre virkelige kapaciteter diskuterer handicap og job i Ringsted mandag 28. januar.

– Vi har arbejdet med mødet gennem længere tid, siger den lokale formand for Danske Handicaporganisation Jan Jakobsen ii en fælles pressemeddelse udsendt af de 3 organisationer. – Jeg er glad for spændvidden i samarbejdet, der giver gode muligheder for en god debat om et emne, der ligger alle tre arrangører på sinde.

Foruden Danske Handicaporganisationer er det de to lokale partier Venstre og Enhedslisten, der er med i samarbejdet og udgør arbejdsgruppen bag.

Mødet stiller spørgsmålet, hvordan vi skaber det rummelige arbejdsmarked? Der lægges op til debat om fremtidens arbejdsmarked og fremtidens socialpolitik set i et handicapperspektiv. Hvor bærer erfaringerne os hen og hvordan sikrer vi os rummelighed og fællesskab?

Den lokale Venstreformand Lars Gormsen tog det første initiativ til samarbejdet. Lars Gormsen har selv en personlig interesse i handicap. I sin hverdag er han jobcenterchef i Høje Taastrup, der har særlig gode erfaringer med at skabe jobs på særlige vilkår.

For Enhedslisten er Mona Musse med i samarbejdet. Hun har selv et handicap og gjorde sig i 2018 bemærket ved at få godtaget det første borgerdrevne forslag til behandling i Ringsted byråd. Et forslag, der netop handler om en ekstraordinær indsats for at få jobs på særlige vilkår i Ringsted kommune.

Arrangørerne har store forventninger til mødet.

– Vi vil gerne vise, at trods forskellige holdninger og interesser, kan vi samarbejde om dette vigtige punkt. Vi er også alle tre ildsjæle, der brænder for temaet Handicap & Job, siger Lars Gormsen.

Det er Mona Musse enig i. Hun er selv i den situation, at hun stadig står uden job og kender til de frustrationer, det giver, når man har stor lyst til at bidrage trods et handicap.

Forleden kunne vi fortælle, at mødet “Handicap & Job”, der oprindeligt var fastsat til at finde sted mandag 28. januar i Ringsted er blevet flyttet til mandag 25. februar.

Mødet holdes i Café Ingeborg på Knud Lavard Centret.

– Café Ingeborg er jo netop en alternativ arbejdsplads for mennesker med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, siger Jan Jakobsen og fortsætter – Medarbejderne er i meningsfuld beskæftigelse og bidrager samtidig med produktion af kvalitetsmad.  Det giver øget livskvalitet for både caféens ansatte og for byens pensionister, der ofte lægger vejen forbi og køber et frisklavet måltid mad i caféen.

– På den måde kan vi også give vores tre debattører, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, Venstre, beskæftigelsesordfører Finn Sørensen, Enhedslisten og næstformand Sif Holst, Danske Handicaporganisationer, nogle inspirerende oplevelser med hjem fra vores meget levende café, slutter Jan Jakobsen.

Mødet finder sted i Café Ingeborg, Knud Lavard Centret, Eksercerpladsen 1, 4100 Ringsted, kl. 19-21 mandag den 25. februar.