Efter otte måneders venten: Jeg er skuffet

Vores medlem Mona Musse havde lørdag 2. marts nedenstående læserbrev i Dagbladet:

Debat:

Ringsted: I juni 2018 vedtog samtlige byrådsmedlemmer mit borgerdrevne forslag om at hjælpe de handicappede borgere i kommunen for at gøre en ekstra indsats så at disse medborgere kan komme i beskæftigelse.

Der er nu gået otte måneder, og der er intet sket. Ved et debatmøde vedrørende »Handicap og Job« 25. februar i Café Ingeborg, indrømmede formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Britta Nielsen (SF), at forslaget ikke engang har været på dagsordenen.

Det er dødærgerligt, og jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor udvalget har valgt at forholde sig passivt.

Borgmester Henrik Hvidesten (V) sagde til samme debataften citat:

– Vi har en fleksjobpuljeordning, hvor kommunale arbejdspladser kan søge 50 procent af lønnen i de første to år, hvis de ansatte fleksjobber, men der er ingen, som bruger ordningen eller har søgt.

Nu kan man lige så godt bare lukke ordningen, da der alligevel ikke er nogen kommunale institutioner, der benytter sig af den.

Samtidig med, at denne pulje står og samler støv, koster det kommunen knap 1,9 millioner om måneden per flexjobber, der ikke er i arbejde.

Britta Nielsen var den person, som var størst fortaler for, at borgerne i Ringsted Kommune skulle komme med deres egne synspunkter, stille spørgsmål/forslag til byrådsmedlemmer og deltage i den demokratiske proces.

En udvalgsformand får 150.000 kroner om året for at sidde i formandsposten. Sikke spild af skatteborgeres penge!

Det er skatteborgernes penge, der går til at lønne en udvalgspost i Social og arbejdsmarkedsudvalget.

Hvad med de 350 personer der har støttet mig i mit borgerdrevne forslag. Spild af tid og energi siger jeg bare.

Mona Musse

Gormsvej 5

Ringsted