Enhedslisten får debat om rådhusbyggeri frem i lyset

Enhedslisten har sikret en åben og gennemskuelig debat om et eventuelt samlet rådhusbyggeri. Åbning af punktet var et flertal imod i Plan- og Boligudvalg, der har den socialdemokratiske borgmesterkandidat Per Flor i spidsen.

Det  begyndte med, at Henrik Kjær under godkendelse af dagsordenen til Plan- og Boligudvalgets møde mandag 27. september foreslog, at “…sag nr. 9 om Fysisk samling af administrationen tilrettes så den kan åbnes frem mod behandling i Økonomiudvalget, af hensyn til offentligheden…”

Dette stemte foruden Henrik Kjær også Lars Tegl,  Ringstedlisten, for, mens Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Venstre stemte mod åbenheden.

For Enhedslisten er det vigtigt, at der er åbenhed om en så vigtig sag som at bygge et nyt, større og fælles rådhus. Naturligvis er man nødt til at tage elementer ud, der kan vedrøre konkurrencehensyn. Derfor var der også formuleringen om tilretning med. Alligevel besluttede udvalget, at der ikke skulle være åbenhed om sagen. 

Det næste, der sker, er, at punktet ikke bliver behandlet i Økonomiudvalget. Her er begrundelsen, at “…der ønskes en sagsfremstilling, der kan behandles på en åben dagsorden…”

Borgmester Henrik Hvidesten udtaler til Dagbladet , at det på intet tidspunkt har været intentionen at skjule tankerne om et nyt rådhus.

I så fald har borgmesteren dog glemt at dele dette både med sin administration og Plan- og Boligudvalget. Så havde dette rod, der givetvis medfører forsinkelser i sagsgangen, været undgået.

Enhedslisten er principielt ikke imod en nyt rådhusbyggeri. Vi har selv været med til at sætte skub i tankerne, fordi vi mener, der ligger mange besparelser i tidsforbrug ved transport mellem  de mange lokationer, som administrationen i øjeblikket er på. Desuden ligger der også besparelser i et energirigtigt byggeri. Det ændrer dog ikke ved vores opfattelse af, at det skal ske i den bedst mulige demokratiske proces. Det mener vi ikke Plan- og Boligudvalget levede op til med den beslutning om lukkethed, som nu er skudt i sænk.