Rådhusbyggeri skal frem i lyset

RådhusDer har de sidste dage været flere forsider om den debat, Enhedslisten har skabt om et eventuelt kommende rådhusbyggeri.

Der er tale om et meget dårligt forsøg på enten at holde en vigtig debat væk fra offentligheden eller en ualmindelig dårlig kommunikation mellem borgmester, administration og Plan- og Boligudvalg. 

Havde den kommunikation været til stede, var der ikke nogen sag. Det var at foretrække for os alle.

Men sådan skulle det ikke være. Et flertal i Plan- og Boligudvalget trodsede det faktum, at kun få oplysninger, f.eks. om økonomi med betydning for konkurrencevilkår, kan holdes lukket.

I Økonomiudvalget valgte man heldigvis at stoppe sagen og sende den tilbage i Plan- og Boligudvalget for at få den behandlet igen – nu i en åben udgave.

Af Dagbladet fremgår det, at borgmester Henrik Hvidesten mener, at det på intet tidspunkt har været intentionen at skjule tankerne om et nyt rådhus. Hvorfor var sagen så ikke tilrettet fra begyndelsen, så den kunne være åben?

Det er muligt, at dette lyder som ren kævl. Men det er i så fald kævl, der har konsekvenser for en åben debat om et rådhusbyggeri, der kan have store konsekvenser for borgerne i mange år frem. En debat borgerne skal have indsigt i og mulighed for at blande sig i.

I Enhedslisten er vi principielt ikke imod et samlet rådhus. Vi har selv sat skub i tankerne, fordi vi mener, der ligger mange besparelser i tidsforbrug ved transport og besparelser i et energirigtigt byggeri. Det kræver dog altid en demokratisk proces. Det mener vi ikke borgmester, administration og udvalg har levet op til med den sagsgang, som nu heldigvis er skudt i sænk.

Jan Jakobsen lørdag