Jan Jakobsen

Jan Jakobsen bor i Ringsted Syd, er 62 år gammel og arbejder som kommunikationsmedarbejder på en skole for børn pg unge med handikap.

Jeg er med i Enhedslisten fordi jeg her er en del af et fællesskab, hvor vi har et fælles mål: at skabe et socialistisk samfund, hvor der er plads til alle.

Gennem hele mit voksenliv har jeg været politisk aktiv. Jeg har siddet i Ringsted byråd siden 2002. De første 10 år for SF, men de sidste 6 år for Enhedslisten.

Det har ikke altid været det politiske arbejde i “parlamentariske rammer”, der har været vigtigt for mig. jeg har i årevis arbejdet i bevægelser – ikke mindst i handikapbevægelsen og gør det stadig. Det skyldes ikke mindst, at jeg selv lever med et handikap og har været kørestolsbruger i mere end 50 år. For mig er det vigtigt at være en del af en forandring til det bedre.

Skal jeg sætte fingeren på nogle mere konkrete problemstillinger, der er vigtige for mig, er det naturligvis kampen mod det konkurrencebaseret samfund, der betyder stadig mindre plads til forskellighed og stadig mindre økonomisk tolerance – handikap må ikke koste.

Det er vigtigt for mig at være med til at skabe arbejdspladser på særlige vilkår til de, der gerne vil og kan tage del i fællesskabet. Samtidig skal vi skabe rummelighed over for dem, der ikke kan eller ikke magter et arbejde. Et hensyn, der tages alt for lidt i betragtning. Skabelsen af socialøknomiske virksomheder er vigtig for mig.

Et andet er kommunernes rolle det sted, hvor al service sker fra. Det har medført mange afprøvninger af grænser i kommunerne, som går ud over mange mennesker i udsatte situationer. Det kræver et opgør med kommunernes “strategi” og krav om bedre retssikkerhed.

 

Valgannonce: