FGU på Campusskolen: Dumt og uansvarligt

Bestyrelsen for den nye FGU-institution har, med Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V) i spidsen, taget beslutning om, at FGU her i Ringsted skal placeres på Campusskolen. Det er ikke en klog beslutning.

Det er ikke en beslutning, der sikrer de bedste muligheder for de kommende FGU-elever. Og det er heller ikke en beslutning, der forbedrer mulighederne for folkeskoleeleverne – faktisk tværtimod.

Det må mane til eftertanke, at formanden for bestyrelsen, borgmester Henrik Hvidesten, tilsyneladende i højere grad tager hensyn til kommunens økonomi end til de unges fremtidsmuligheder.

Ringsted Kommune er ikke specielt god til at give de unge en uddannelse – specielt er Ringsted Kommune ikke god til at hjælpe de svage og udsatte unge igennem til en kompetencegivende uddannelse. Og set i det lys, er det beskæmmende, at man tænker kortsigtet på økonomi fremfor langsigtet på mennesker.

Valget af Campusskolen vil på kort sigt bidrage positivt til Ringsted Kommunes økonomi.

Selvom kommunen her og nu skal til lommerne for at gøre Campusskolens lokaler nogenlunde klar til FGUen, vil placeringen være med til at gøre det lettere at få budgetterne til at hænge sammen i de kommende år.

Placeringen vil lette opgaven med at spare de penge på ejendomsområdet, som et flertal – med bind for øjnene – har besluttet, der skal spares.

Men der er tale om et kvik-fix – på lang sigt vil udgifterne blive større, fordi de unges uddannelsesmuligheder bliver forringet. Det er ikke en god beslutning for Ringsteds unge.

Der sidder to repræsentanter fra Ringsted i FGUs bestyrelse. Udover borgmester Henrik Hvidesten sidder også socialdemokraten Per Flor i FGU-institutionens bestyrelse. Og Per Flor valgte at blive væk fra mødet, hvor beslutningen blev truffet. Angiveligt fordi han skulle til et andet møde.

Umiddelbart skal man lede længe efter en sådan mangel på evne til at prioritere.

Socialdemokraterne har, blandt andet i DAGBLADET’s spalter, agiteret for, at FGU ikke skal placeres på Campusskolen, men når slaget skal slås, bliver man væk fra mødet. Også dette maner til eftertanke.

Henrik Kjær

Byrådsmedlem for Enhedslisten